Skolor

MARIA ÅKERBERG samarbetar med framtidens hudterapeuter och massörer genom olika skolor. Vi bidrar med vår kunskap och våra produkter till alla dessa elever som är intresserade inom ämnet.

Är du intresserad av att utbilda dig inom områdena hud, SPA eller massage? Kontakta nedanstående skolor och ta del av deras information.

Åre Spa School

Are Spa School Logo 120214Drömmer du om att utbilda dig inom spa, friskvård, hälsa och skönhet? Vill du arbeta i en spännande bransch som hela tiden utvecklas och där människors välmående står i fokus? Är lärarledda studier måndag – fredag under en längre tid ett otänkbart alternativ för dig? Vill du kunna kombinera studier, arbete och fritid? Då kan våra distansutbildningar vara något för dig!

Åre har gamla anor som en hälsosam kurort dit man åkte för den rena luften. Idag kan vi stoltsera med flera fina spaanläggningar i och runt byn. Åre Spa School finns passande nog på Kurortsvägen i ljusa fina lokaler med utsikt över Åreskutan och sjön.

Välkommen till en bransch där du varje dag får höra hur du fått dina gäster att må bättre!

 

 

Läs mer...

 

Axelsons SPA School

evms80sz2l8yhpvzb1e3Axelsons SPA School grundades 1999 och är idag en ledande aktör inom SPA-utbildningar i Norden.

Hos oss kan du utbilda dig till SPA-terapeut och vidareutbilda dig i andra kortare fortsättningskurser inom SPA området som till exempel Hot stone massage.

Genom våra nära samarbeten med några av Sveriges bästa anläggningar kan vi hålla en hög standard på våra utbildningar och utveckla dem efter branschens ökande krav. Utbildningarna är praktiskt orienterade och ger därför en realistisk förberedelse för yrket.

Spa-terapeututbildningen sker i samarbete MARIA ÅKERBERG som med sina rena, genuina, svensktillverkade produkter vill vara en del i resan mot det hållbara samhället. Produkterna tillverkas av ekologiska ingredienser av högsta kvalitet i deras egen produktionsanläggning som ligger i Frillesås på den halländska västkusten.

Läs mer...

 

brinellgymnasiet

brinellgymnasiet loggaBrinellgymnasiet i Nässjö är kanske den enda skolan i landet med egen järnvägsstation. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet. 
Förverkliga dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan ska möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Internationella kontakter finns etablerade med många länder inom och utanför EU. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling. Vi erbjuder bland annat utbildning till frisör och stylist. Läs mer om vårt utbud på vår hemsida.

Läs mer...

 

Dragonskolan

Dragonskolan2Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor och vi har också Umeås finaste skollokaler! Vi har den otroliga Mitten där det bland annat finns cafeteria, en scen där det ofta händer saker och en stor härlig trappa där många samlas.

Här hittar du ett brett utbud av program och inriktningar. Vi har faktiskt nästan allt och du har alltid möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom alla våra utbildningsprogram. Varje dag är vi många som tillsammans arbetar för att utbilda framtidens snickare, naturvetare, barnskötare, elitidrottare, elektriker, frisörer med mera. Alla behövs. Alla får plats.

Läs mer...

 

Drottning Blankas Gymnasieskola

logo-dbgyVi öppnade vår första skola 1996. Idag finns Drottning Blankas Gymnasieskola i elva städer. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal.


Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola följer vi ledstjärnan Personligt engagemang för bättre resultat.
Syftet med vår ledstjärna är att beskriva vad vi skall sträva efter varje dag.
Den representerar vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola.
Genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever skall vi nå ett bättre resultat.
Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden,
ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet.

Våra program:

Ekonomiprogrammet

Estetiska Programmet

Hantverksprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Läs mer...

 

Kungsmadskolan

Kungsmad webbKungsmadskolan - bli den du vill

På Kungsmadskolan får du chansen att göra det du brinner för, tillsammans med nya kompisar som har samma intresse. När du följer det som inspirerar dig, smittar ditt engagemang av sig på allt du gör i skolan och du når ett bättre resultat. Det ger dig en helt ny inriktning på din skolgång och en nystart på vägen mot vuxenlivet. 

Vi har ett stort programutbud där du kan välja en utbildning som leder till vidare studier eller jobb. I våra utbildningar varvar vi ofta teori med praktik, gärna med inslag av spännande upplevelser. Genom att se hur saker fungerar på riktigt får du en
bättre förståelse och kunskap som du har direkt nytta av. Våra program har många kontakter med arbetslivet,
vilket du kan ha nytta av både under och efter gymnasietiden. 

Läs mer...

 

Massageakademin

massageakademinMassageakademin i Örebro har utbildat massörer sedan 1995!                                  

Utbildningarna är öppna för alla från 18 år som är intresserade av massage och hälsa.

Du lär dig både lätt avslappnande och djupgående effektiv massage på en gång s.k. finsk klassisk massage.

Exempel på utbildningar: Diplomerad massör, certifierad massageterapeut, idrottsmassör, massage för hemmabruk, diplomerad zomterapeut, diplomerad spaterapeut, lymfmassage och rehab taping.

Läs mer...

 

Nobelgymnasiet

logo nobelgymnasietVälkommen till ett samhälle i miniatyr! Här samlas praktiskt lagda, oavsett om det är bilar, frisyrer, elledningar eller make-up som intresserar. Hos oss lär både lärare och elev av varandra och intresset för hantverksyrken är gemensamt även om utbildningarna gäller skilda branscher. Du är viktigast för oss! Därför ser vi hela dig och kan ge dig den bästa starten på ditt framtida yrkesliv.

Nobelgymnasiet är Värmlands största yrkesskola och är känt för att vara en skola dit elever söker sig för att lära sig ett visst yrke. Här samlas praktiskt lagda, oavsett om det är bilar, frisyrer, barn, elledningar eller make up som intresserar. Vi har utbildningar till nästan allt som behövs för ett fungerande samhälle.

Läs mer...

 

Plusgymnasiet

20154212235521570973729 sbigPlusgymnasiet är en etablerad gymnasieskola som är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsaktör med över 90 000 elever och 20 års erfarenhet av verksamhet inom förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Plusgymnasiet bedriver både högskoleförberedande och yrkesförberedande program och alla våra utbildningar ger dig möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. Vi startade den första skolan 2008 och finns idag på 14 orter runt om i Sverige.

 • Vi kvalitetssäkrar att du får en modern och individanpassad utbildning i enlighet med våra ledord – driva, utmana, våga, testa, skapa, dela.
 • Alla våra skolor har läxhjälp varje vecka – vi ger dig extra timmar där du får individuell coaching för att nå dina mål.
 • Individuell studieplan – Säkerställer din kunskapsutveckling såväl som din personliga utveckling.
 • PlusAwards – Plusgymnasiets egen Oscarsgala för eleverna, av eleverna och med eleverna.
 • Lärarledda lektioner
 • Vi lyssnar på våra elever – bl.a. genom kursutvärderingar – alla elever får lämna synpunkter på vad pedagogerna gör bra på lektionerna
  och vad som kan bli bättre.
 • Praktik (APL) – Vi förbereder dig som går ett yrkesprogram för arbetsmarknaden.
 • Vi arbetar med behöriga ämneslärare och erfarna yrkeslärare.
 • Trådlöst internet och projektor i alla klassrum.
 • Elevhälsa – alla våra skolor har tillgång till skolsyster, skolläkare, specialpedagog, psykolog och kurator.
 • Skolbibliotek – Vi har skolbibliotek på alla våra skolor.
 • För oss hänger kost och prestation ihop och det är självklart att våra elever äter näringsrikt i trevlig miljö.

Läs mer...

 

Praktiska Gymnasiet

praktiskaPraktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet.

Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. Vi tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där. Givetvis med stöttning från både lärare på skolan och handledare på arbetsplatsen. På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna och chansen att pröva och öva på ditt yrke.

Hos oss läser du normalt 2 500 poäng. Under varje program hittar du mer information om hur du läser hos oss.
På våra utbildningar varvar du teori och egna valda kurser, med praktik. På de flesta av våra program läser du ungefär halva studietiden som
praktik ute på ett företag. Där får du, med hjälp av handledare från arbetsplatsen och lärare från skolan, lära dig yrkeslivet som det faktiskt
är i verkligheten. Din praktikplats ordnas av skolan.

Läs mer...

 

Sundsvalls gymnasium Västermalm

sg logoVår vision är att vara en mötesplats där lärande utan gränser öppnar upp för dina drömmar och din framtid. 
Vårt förhållningsätt är att alla vill lyckas, alla kan lyckas och att alla ska lyckas!

Välkommen till en mötesplats för lärande, kunskap och framgång.
För att möta framtiden satsar vi mycket på att utveckla användandet av IT som en integrerad del i undervisningen. I vårt skolbibliotek får du hjälp av kunnig och utbildad personal med informationssökning eller tips på intressant litteratur. Här kan du även plugga eller bara sitta och njuta med dina vänner i en fantastiskt fin och storslagen atmosfär.

Välkommen till oss;  välkommen till framtiden!

Läs mer...

 

Virginska Gymnasiet

Virginska CMYK SvVirginska gymnasiet erbjuder sex nationella gymnasieprogram. På skolan finns också flera introduktionsprogram, gymnasieprogram för döva och hörselskadade, gymnasiesärskola och yrkesvuxutbildningar.

På Virginska gymnasiet erbjuder vi ett antal produkter och tjänster från vår elevproduktion inom programmen Hantverk (florist, frisör, stylist, textil design), Hotell- och turism och Restaurang- och livsmedel.
Du hittar bland annat Salong Oscaria på Fabriksgatan 52! Här tar elever och lärare emot våra kunder i vår fräscha och nyrenoverade salong. Vi erbjuder bland annat klippning, permanent, färgning och håruppsättningar. Eleverna handleds av lärare.

Läs mer...