Hotell

Tjolöholms slott

image44Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, fyra mil söder om Göteborg, sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader.

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet ritades i Tudor-stil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Godset består även av en slottskyrka i skotsk stil och en idyllisk allmogeby. Idag är Allmogebyn och slottets grindstuga ett kultur- historiskt upplevelsehotell med möjlighet att bo på godset för en natt, långweekend eller en vecka.

Den nationalromantiska Storstugan från 1904 erbjuder mat och kaffeservering. Här serveras hemlagad mat baserad på
halländska råvaror från lokala producenter.

Välkommen.

Läs mer...

 

Thorskogs slott

thorskogThorskogs Slotts filosofi är att sätta gästen i främsta rummet, och få en känsla av "välkommen hem" under gästens vistelse på slottet. På Thorskogs Slott gör vårt berömda kök sitt yttersta för att överraska och tjusa smaklökarna. Med lokala råvaror och ett ekologiskt urval är kvalitén på maten som serveras i absolut toppnivå. Alla gästrum är individuellt inredda och vi månar om att om att gästen skall få personlig omtanke och service av absolut toppkvalitet i unik slottsmiljö där alla känner historiens vingslag i salongerna.

En gnutta lyx och personlig omtanke är vårt signum som alla gäster fått ta del av när de lämnar slottsgrindarna på Thorskogs Slott. I en kreativ miljö som skapar lugn och ger inspiration finns alla de förutsättningar som skapar den perfekta konferensen eller teambuildingaktiviteten för ditt företag och dess medarbetare. Vi utformar varje konferens till just det mål som ni vill uppnå.

Det går även fint att komma till Thorskogs Slott med båt via Göta Älv och lägga till vid vår kaj.

Läs mer...

 

Noors slott

noors slottPå Noors Slott får du den avspända atmosfär och exklusiva avskildhet som krävs för att gruppen ska kunna diskutera konfidentiella affärer och fokusera på beslut, utan att störas av andra gäster. På samma vis har ni egen matsal, där ni avnjuter utvalda drycker till vällagade måltider från vårt slottskök, omsorgsfullt tillredda av säsongens råvaror. Med vårt perfekta geografiska läge är vi nära Arlanda och nära Uppsala på bara 15 minuter och 40 min till Stockholm. Vi finns nära även för långväga gäster! Därmed kan du omvandla restid till kvalitetstid, för arbete eller pauser med aktiviteter i den vackra parken. Konferensrummen har träslottets charm och är modernt utrustade. De 27 sovrummen är inbjudande och ligger i flyglarna intill slottet. Med ett personligt och opretentiöst bemötande är vi lyhörda för dina önskemål kring tider och detaljer.

Läs mer...

 

Hotel Bella Luna

bella lunaHotel Bella Luna i Hasslöv närhet av Båstad och Laholm, är ett litet hotel och vi har 7 rum, varav en är en svit.
Alla rum är personligt inredda med stora härliga rum för att ge dig gott om utrymme under er vistelse här.

Vi har valt stora flaskor med produkter av miljöskäl. Givetvis kan du köpa med dig av produkterna hem i fall du gillar dem.
På den mysiga innergården finns den uppvärmda (vid säsong) poolen. Här badar du som boende gäst alltid gratis.

Läs mer...

 

Hotel Opera

hotel-operaMed innerstadens bästa läge, precis vid Drottningtorget mitt i Göteborg finner ni Hotel Opera. Med närhet till Operan, Ullevi, Scandinavium, Svenska Mässan, Liseberg och stadens övriga kultur- och nöjesliv på bekvämt gångavstånd ger vi dig en unik valfrihet. Bara ett stenkast bort hittar du även shoppingstråken i Nordstan och de mysiga kvarteren i centrala Göteborg.
 
Vi har 198 rum fördelat i två sammanbyggda fastigheter. Den klassiska delen, med anor från sekelskiftet inhyser 74 comfortrum och en svit. Den moderna entréfastigheten från 2008 inhyser 123 standardrum, superiorrum samt juniorsviter. För din bekvämlighet finns även ett wellnesscenter med ett mindre gym för Dig som gillar att träna eller söker avkoppling i en ny skön miljö. I vår restaurang serveras vår fantastiska frukostbuffé varje morgon och kvällstid öppnar vi upp restaurangen för middagsgäster.

Läs mer...

 

The Winery Hotel

 

AAEAAQAAAAAAAAQeAAAAJGRmODQyMzFhLTk3MTYtNDIxZS05ZWViLTZkM2IzZjJmYTA4YgThe Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.

Den gemensamma passionen för vin sammanförde familjerna Söder, Östlundh och Ruhne att skapa The Winery Hotel, Den här passionen vill ägarna dela med sig av till sina gäster.

Som gäst kan du förvänta sig upplevelser utöver det vanliga. Förutom egen import från de förnämsta vinhusen kommer även vårt eget vineri utveckla ett helt nytt vin. Som gäst har du möjlighet att följa druvans väg från fat till flaska. Vi skapar en unik mötesplats för alla vinintresserade.

För att skapa rätt atmosfär ska hela miljön andas att här är det vinet som är grunden. Redan exteriörens industriprägel anknyter till en vingård med anor och i det inre genomsyras hotellets öppna delar helt av vintänket. Gästerna möts direkt av ekfaten där det egna vinet ligger för att mogna, bakom glasväggen syns också de stålblanka vincisternerna. Naturligt, närodlat och nytänk ska prägla köket som ska ge
relief åt vinet. Menyerna ska präglas av säsong och gästande vinproducenter. En italiensk vinvecka
ger naturligtvis utslag även på menyn. Våra erfarna sommelierer kommer att guida gästerna till både
nya smakupplevelser och vinbekantskaper.

Vi är väldigt glada och stolta över att välkomna er till The Winery Hotel!

Läs mer...